Tuesday, June 2, 2009

Reedel, 13 juulil 1973 (Õnnepäev)


Tool hommikupoolikul kastsime, pealelõunal tegelesime puude tassimisega. Õhtul oli raamatukogus. Üks neiu minu ees paljastas oma reisi. Andsin endast igatpidi märku. Ühesõnaga eht vahekord. Kord Viru tänaval olles põikasin ühte hoovi silmasin seal seinal numbrit 450-89 ja nime Natasha, perekonnanimi läks meelest. Taipasin, siin läheb asi huvitavaks. Jätsin numbri ja nime meelde ja täna helistasin Natashale. Ta oli venelanna. Algul ei tulnud rääkimisest midagi välja ja panin toru hargile. Minut hiljem helistasin uuseti ja seletasin Viru tänava loo ära. Ta ütles, et on hilja. Pärisin mitu korda, et mis on hilja, kuni ta vastas, et helistada on hilja. Palus helistada homme 11-12 paiku hommikul. Küsisin, et tal on keegi vist kodus. Sain jaatava vastuse. Kõneluse algus küsis ta mu nime, ma ütlesin. Mitu korda kuulsin ta heledat rinnanaeru. Esimese ja järgneva helistamise ajal kuuldus torusse ta sügav erutatud hingamine. Oo, ma sattusin aardele? Siit ammutab palju! Homme küsin vanuse, ütlen, et hakkame nõudmiseni kirjavahetus pidama. Kui asi hästi areneb, küsin ta riietuse kohta, palun midagi kergitada või paljastada ja siis vastu toru suruda. Kirjavahetusest loodan palju. Kui oskab hästi joonistada, palun end mitmetes asendites visandada. Ees on suur perspektiiv. Küsin ta pikkust kindlasti, kaalu ei maini. Räägin temaga viisakalt. Helistasin praegu 09-se ja pärisin, kas saavad numbri järgi aadressi öelda, vastasid, et ei saa. Kusin temalt, mida ta mõtles, kui kuulis, et sain ta numbri Viru tänava kangialusest. Täna registreerisin end raamatukogu täiskasvanute osakonda. Võtsin J. Krossi „Neli monoloogi Püha Jüri asju“ ja „Abruka lood“. Mõlemad on huvitava teosed. Esimene raamat on kirjutatud iseäralikus stiilis ja Viimases saab palju naerda. Homme jääb культпоход Lembitusse ära, sest hakkan ajama lembejuttu uue staariga. Kirjutasin „Pühast Jürist“ välja mõned huvitava katkendid: „naist peab enne vaadata oskama, kui teda maalida osatakse“.

... nad olid nii arusaamatult arusaadaval viisil teineteisesse armunud ...

... pimestavalt ilus tüdruk ...

... enesekiitus haiseb ...

Dwight Stones hüppas uue maaimarekordi – 2.30. Endine 2.29 kuulus tema kaasmaalasele Peter Matzdorfile. Ma vist panin eelmises kaustas kirja ühe ennustuse selle, kes ületab maailmarekordi. Tollal mul veel ennustuste vihikut polnud. Lisan pildi värkest maailmarekordimehest.

Isal oli eile palgapäev ja võttis jälle nina täis täna ta tööl ei olnud. Veel üks spordiuudis: Faina Melnik püstitas uue naiste maailmarekordi kettaheites 67,58 m. „Õhtulehes“ ilmus täna erakordset lai võistlusfoto.

Praegu, 23.30. helistas vanaema. V-s elatakse hästi, lapsed jooksevad, mängivad, õpivad ja loevad. Janaril on täna sünnipäev. Palusin vanaemal õnnitlused edasi anda. Kirjutan lähemal ajal Janarile. Aleks T. rääkis, et nende suguvõsa on suur ja nende nime kannab ainult see suguvõsa. Kui see nii on, siis pean Aleksit õnnitlema kuulsa sugulase Erika T. puhul, kes elab SDV-s. Lisan foto koos kommentaariga. Ta pilt on lehes mitu korda avaldatud. Helistan, kui saan, Aleksile. Vaatasin praegu oma kogutud pilte. Enam pole endist huvi, see on vaibunud. Loen huviga J. Krossi teost.

No comments:

Post a Comment

 
Click for Tallinn, Eesti Forecast